reconditioneren van onderdelen

Er zijn mogelijkheden om inwendige oppervlakken van pompen en/of delen te voorzien van een coating, dit noemen we reconditioneren.

Er kunnen meerdere redenen zijn om de pomp en/of onderdelen te reconditioneren. Zo is het rendement van een pomp te verbeteren door het toepassen ervan. Het oppervlak wordt een stuk gladder en daarmee verbeteren de hydraulische prestaties en het rendement. Sulteq past zowel Epimed coating als ook ARC coating toe.

Ook kan het zijn dat het pomphuisoppervlak aan de binnenzijde erg ruw (en dun) geworden is door corrosie. In deze gevallen kan een coating de oplossing bieden.
Onderdelen die niet meer voldoen aan de specificaties, omdat bijvoorbeeld passingmaten niet meer binnen de toleranties liggen, kunnen we tevens re-conditioneren. Betreffende vlakken worden dan voorzien van een laag (bijvoorbeeld hardchroom), waarna het wordt nabewerkt.

Sulteq reconditioneren van pomponderdelen spuitcabine werkplaats

Het reconditioneren vindt plaats in onze werkplaats. Hiervoor hebben we de beschikking over een eigen spuitcabine.

Als het om grotere hoeveelheden materiaal gaat, kan ook oplassen en nabewerken een oplossing zijn. De overweging reconditioneren of nieuwe onderdelen toepassen wordt soms gemaakt op basis van kostprijs.