REVISIE

Pompen zijn een belangrijk onderdeel van veel processen en systemen. Uw pomp(en) op gezette tijden laten reviseren kan de levensduur van de pomp aanzienlijk verlengen en de prestaties verbeteren.

Pompen, compressoren, elektromotoren, mechanische as-afdichtingen (mechanical seals), tandwielkasten, blowers en vacuümpompen zijn een greep uit de roterende machines welke Sulteq als merkonafhankelijk bedrijf voor u kan reviseren.

Een revisie project kan zowel op klantlocatie als in onze volledig uitgeruste werkplaats in Hengelo plaatsvinden.

Een pomprevisie omvat het demonteren, inspecteren, meten en rapporteren van de pomp. Aansluitend zal er een revisie voorstel volgen met daarin opgenomen de verwachte arbeidsuren voor de diverse uitvoerende werkzaamheden, een overzicht van onderdelen die vervangen of gerepareerd  worden en eventueel een voorstel voor verbeterpunten zoals het modificeren van stopbuspakking naar mechanische asafdichting. Ook wordt u het uitwendige conserveren aangeboden, zodat uw pomp weer netjes in de installatie teruggezet kan worden.

Door de pomp tijdig te laten reviseren voorkomt u onverwachte storingen en verlengt het de levensduur van de pomp of het pompsysteem.

Sulteq project energiecentrale

Voordelen van pomprevisie

 • Regelmatig onderhoud en het vervangen van versleten onderdelen verlengt de levensduur van de pomp aanzienlijk. Revisie voorkomt noodzakelijke vervanging van de pomp, wat weer besparing van de kosten betekent. Ook voorkomt het een onverwachte uitval met productieverlies.
 • Het verbetert de prestaties van de pomp. Regelmatige revisie zorgt ervoor dat de pomp op maximale efficiëntie blijft werken. Dit leidt tot minder energieverbruik en minder onderhoudskosten.

Wanneer een pomp reviseren?

Het is belangrijk om te weten wanneer je de pomp moet laten reviseren. Enkele symptomen van een versleten pomp zijn:

 • Lawaai of trillingen tijdens gebruik (maak gebruik van onze spectrummetingen)
 • Verhoogde lagergeluiden 
 • Verminderde flow of druk
 • Hoger energieverbruik
 • Lekkages rond de pomp
 • Verstopping van de pomp

Heeft uw pomp een revisiebeurt nodig?

Dan gaan wij als volgt aan het werk:

 1. We gaan de pomp uitbouwen en transporteren deze naar onze werkplaats in Hengelo.
 2. Hier vindt een grondige demontage en inspectie van de pompset plaats.
 3. We kijken en meten welke onderdelen vervangen moeten worden en welke onderdelen nog (goed) herbruikbaar of te reconditioneren zijn.
 4. U ontvangt van ons een volledig digitaal inspectierapport en fotorapportage met prijsopgave voor de aanbevolen revisiewerkzaamheden.
 5. In samenspraak en na akkoordbevinden van u als klant gaan we het revisievoorstel conform uitvoeren.
 6. Na binnenkomst van alle materialen monteren we de pomp. Tijdens deze montage bewaken we beoogde toleranties.
 7. Er vindt een Hydrostatictest plaats op druk die gelijk ligt op de druk van het bedrijfspunt.
 8. Na revisie en montage conserveren we de pompunit uitwendig in de door u gewenste RAL kleur.
 9. Onze monteurs nemen de pomp mee retour om deze terug te plaatsen in uw installatie, waarna ze deze uitlijnen.
 10. Na inbouw op locatie kunt u de pomp weer in bedrijf nemen.

Altijd op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen

De samenwerking met onze leveranciers garandeert dat Sulteq altijd de beschikking heeft over de juiste en originele reservedelen. Door dit goede contact zijn  wij doorgaans goed op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen. Zo kunnen wij u snel en professioneel ondersteunen.

Pomprevisie en het milieu 

Het uitvoeren van pomprevisie heeft een positief effect op het milieu.

Door de pomp te reviseren conform de originele specificaties, verbetert het de energie-efficiëntie van de pomp. Efficiënte pompen verbruiken minder energie en verminderen daarmee de Co2 voetafdruk van uw proces. Het verlagen van het energieverbruik is niet alleen goed voor het milieu, maar is ook gunstig voor uw energierekening.

Kortom, pomprevisie heeft een positief effect op het milieu. Het vermindert energieverbruik, waterverbruik en verlengt de levensduur van pompen.